Hänga på Saluhallen, det är sedan gammalt!

Ja, Örebro Saluhall är en riktig gamling med sina 120 plus – men den har inte alltid legat på samma plats. Örebroarnas första saluhall uppfördes 1896 där Länsmuseet och Hamnplan ligger idag, och var av den enklare typen under tak. Tankarna fanns troligen att starta ännu en saluhall på innergården av Engelbrektsgatan 10, men den blev aldrig klar. Om du har vägarna förbi kan du än idag se hur det står ”Saluhall” ovanför porten. Det tycker vi är rätt häftigt!

Under 1950-talet stängdes den gamla saluhallen och fastighetsägaren Johan Behrn öppnade en saluhall i kvarteret Hållstugan. Verksamheten stängdes i september 1974 och blev den sista saluhallen innan modern tid.

Lokalen som dagens Örebro Saluhall ligger i planerades från början till att bli en matbutik. Istället gick möjligheten till Joakim Malm och Matz Ekman som valde att etablera en saluhall. I april 2013 såg Örebro Saluhall sitt första ljus. Då bestod den av ett gäng mindre aktörer som sålde ett traditionellt utbud av kött, ost, fisk och delikatesser över disk. Viss matservering fanns också, som med tiden blev oerhört populärt. Det krävdes en förändring, fler sittplatser och ett uppdaterat koncept. Carlsson & Åqvist tog över samordningen och utvecklade den saluhall som idag både drar kollegor, gamla vänner och kärlekspar till goda luncher, mysiga middagar och festliga after works.

Örebro Saluhall, eller Hallen som vi gillar att kalla den, har fått liknelser från andra saluhallar i Sverige där servering blivit populärt. Samtidigt har det blivit en mötesplats där gemenskap kommer i första hand. Fria sittplatser ser vi som en självklarhet. Det kvittar alltså om du beställer amerikanskt och din vän italienskt – ni sitter tillsammans.

Hösten 2018 satte vi ytterligare Hallen på Örebro-kartan. Då introducerades succékoncept som Creative House by Saluhallen, vilket gör att du kan byta arbetsmiljö för en stund och Konst i Hallen där du kan möta konstnärer och besöka ditt livs första vernissage. Emellanåt drabbas Hallen av hockeyfeber, skakar av latino-kvällar och bjuder in till funkiga fredagsfester. Under 2020 och i dagsläget står dock det mesta av det på paus.

Örebro Saluhall har varit med om en lång resa och detta är bara en del av allt som hänt, och som händer, på Örebros pulserande mötesplats. Missa inget framöver genom att följa oss på Facebook och Instagram.

Saluhallen är tillgänglighetsanpassad

Vi på Hallen tycker att det är viktigt med tillgänglighetsanpassade ytor. Entrén med alla restauranger befinner sig på gatuplan, med breda dörrar.

Även gångarna mellan restaurangerna är breda, vilket gör att du har stora ytor att röra dig på. Personalen i Saluhallen hjälper er med att flytta stolar och bord vid behov, om det skulle bli trångt med svängrummet.

Ät vad du vill, sitt tillsammans.

Örebro Saluhall
Victoriahuset
Kungsgatan 15, Örebro

info@orebrosaluhall.se

För att ringa till Saluhallen kontakta respektive handlare eller matställe direkt. Numren hittar du på deras sidor.

Postadress:
Örebro Saluhall
c/o AB Carlsson & Åqvist
Nygatan 16A
702 11 Örebro

Facebook
Instagram

Fastighetsägare
AB Carlsson & Åqvist
Nygatan 16A
702 11 Örebro

E-post: fastigheter@aqv.se
Telefon: 019-16 70 70
Webbplats: http://aqv.se
Vår Cookiepolicy: orebrosaluhall.se/cookies
Vår Integritetspolicy: orebrosaluhall.se/integritetspolicy

 


    Förnamn

    Efternamn