Amerikanskt, mixat och maxat på Papa Sierra

Den första oktober är det premiär för två nya restauranger med barer på Örebro Saluhall; Papa Sierra Social club och PL&. Vi har träffat Svante Malmström, kökschef och delägare på Papa Sierra, mitt i målarpytsarna för att få veta lite mer om vad som är på gång hos dem.

Berätta! Vad är Papa Sierra Social club?

Det är en restaurang och bar med inspiration av latin- och nordamerika. Det första många tänker på är tacos och hamburgare, men det är inte det som kommer att hända här. Vi kommer ha LA-mat kan man säga. Där är det mycket fusion av amerikanskt, mexikanskt och andra latinamerikanska kök. Choripan, mac’n’cheese och grym fried chicken är några av de rätter som kommer finnas här.

Hur kommer det sig att det blev just den typen av restaurang?

Pether och Patrik på Fisk i Hallen var peppade på att köra något mer här i Hallen och tog in Niclas Palmqvist och mig. Vi insåg rätt fort att det var det här vi ville göra. Jag har alltid haft en förkärlek för att laga och äta den här typen av mat men har aldrig haft möjlighet att göra det fullt ut förut. Jag har jobbat på många olika restauranger och petat in lite här och var, men nu får jag göra precis som jag vill!

Vad kommer man kunna äta här på lunchen?

God vällagad dagens med roliga tillbehör. Inte klassisk husman direkt, men snarlikt. Fokus på kött och vegetariskt, eftersom Fisk i Hallen redan har så bra dagens fisk.

Vad får vi i glaset?

Det blir en hel del ljus lager som till exempel Miller, San Miguel, och Dos Equis: Estrella. Vi kommer också köra en hel del enkla men goda bourbondrinkar och självklart en massa gott vin från regionen.

Hur kommer känslan och atmosfären att vara?

Vi vill ha det väldigt personligt. Både jag och Niclas är utåtriktade och gillar att snacka med folk. Jag har aldrig gillat att stå med en hög hatt i ett kök där man inte får låta utan bara producera. Här blir det annat! Jag vill gärna ha kontakt och interaktion med gästerna. Vi håller på att bygga om nu och ser fram emot att fler ska hitta längre in i Hallen även på helger och kvällar. Det kommer bli skitmysigt att hänga här!