Låt Hallens galna nyheter värma dig!


I höst går Hallen bananas med nya koncept och flera smarriga nyheter på menyn. Testa Happy Order, spana in Konst i Hallen eller sätt dig på Creative-balkongen. Höstkylan är här, men i Hallen är det hett. Hett!

Hösten har dragit igång på riktigt i Hallen. Vi började med några tonfyllda dagar under Live at Heart, där bland annat Olivia Junholm, Cabe kubana och Velvet Starlings spelade. Därefter rivstartades hösten med en lyckad Höstpremiär. Några dagar senare laddade vi tillsammans upp inför ÖSK och Sirius och under förrförra helgen gick vi bananas med leaderhosen och suröl i samband med Oktoberfesten. Och det var bara början. Hallen är en plats för gemenskap. Därför introducerade vi under vår Höstpremiär appen Happy Order. Nu slipper du stå och vela över vad du ska ha från de olika menyerna utan kan göra det tillsammans med dina vänner, sittandes vid ert bord.
– Du beställer och betalar via mobilen, sedan får du en notis när det är dags att hämta din beställning, säger Björn Åqvist, fastighetsägare för Saluhallen.


Lunch, fika, mellis, middag eller slutvinjett?

Under hösten tillkommer det ett gäng nyheter bland de nio aktörerna i Hallen. Italienarna på Bella Italia ska återigen börja med äkta italiensk pasta och hos Sallad& kan du i vardagsruschen snart handla färskpressade smoothies och juicer. Om du mer är sugen på en riktig traditionell gofika går det nu lika bra att köpa en bulle till tre-kaffet. Hos Zao Street Kitchen finner du nyheten Tendon med tempuraräkor och hos Fisk i Hallen kan du njuta av räkfrossa varje fredag framöver.

Om matkoman inte är allt för påtaglig, varva då ner eftermiddagen eller påbörja kvällens festligheter med en av alla öl-nyheter som finns hos Brödernas Bar & Bistro.
– Vi har byggt om baren till en riktig ölbar med flera öl på tapp. Baren kommer under hösten att byta namn till Baren i Hallen, säger Ali Dehnadfar, krögare för Brödernas Bar & Bistro och flera andra av Saluhallens verksamheter. Och det är inte bara baren som står inför ett namnbyte. Snart byter Brödernas Restaurang namn och väljer i och med det att satsa mer på kött och husmanskost. Håll utkik efter det nya namnet under hösten. 

Varvar du hellre ner med en smakfull drink, passar baren Chilango dig perfekt. Här finner du drinkar i alla möjliga kombinationer, med en särskilt touch av Sydamerika. 


Ska vi snacka pulshöjande hamburgare? Baconsylt eller pork belly?
Efter att KÄK lämnat byggnaden har vi istället fått in M8´s South American Streetfood – en kaxig restaurang som är helt unik i sitt slag. Varför inte testa en kombination av kokospanerad kyckling, mangosalsa och chipotle-aioli eller en vegetarisk portabello med aioli och pickles? Perfekt för dig som tröttnat på det vanliga.
– Vi vill ha speciella hamburgare. Man kan säga att det är en diamant som är gömd här i Saluhallen, säger Ali Dehnadfar.


Är du inte lika fyndig längre?
Nu behöver du inte längre stressa tillbaka till kontoret efter lunchen. Istället kan du koppla in datorn och slå dig ner på vår nya balkong Creative House. Här sitter du med ditt, mysandes i en av alla soffor eller med en blick över pulsen i Hallen.
– Creative House är ett samarbete mellan Saluhallen och Business Communityt Creative House. Därför kommer det att kallas för Creative House at Saluhallen, säger Björn Åqvist. Tanken bakom Creative House är att kunna erbjuda en mötesplats mitt i city för entreprenörer, men självklart är alla välkomna. Flera eluttag för laddning av dator eller mobil finns givetvis. Fritt wifi likaså. När magen börjar kurra kan du hämta mat, fika eller kaffe från någon av hallens alla aktörer. Fira sedan arbetsdagens slut med afterwork utan att behöva lämna byggnaden.


En akvarell till tempuraräkorna?
Vår kreativa balkong är inte bara till för sittplatser, möten och jobb. Nu lanseras konceptet Konst i Hallen. Varannan månad kommer konsten att bytas ut och en ny konstnär håller vernissage. Just nu är det Gunnel Winstedt som ställer ut efter att ha lekt runt med världens alla färger. Den 25 oktober tar Roger Hjelmqvists fotografiska konst fart och i samband med det håller han en föreläsning om sin djurrika fotokonst och de resor och tankar som den inneburit. – Det är en möjlighet för konstnärer att visa upp sig. Meningen är att det ska finnas kontaktuppgifter till konstnären ifall man vill köpa konstverket eller se ytterligare konst, säger Björn Åqvist.

Så, medan du chillar eller jobbar där uppe – ta en paus, gå ett varv runt och låt ögonen skapa feedback på det du ser. Kanske kan det bli ett samtalsämne med snyggingen på sittplatsen intill?


Det är mycket som händer på Hallen. Följ oss på Facebook eller Instagram för att få stenkoll på vad som händer i höst. Ät vad du vill, sitt tillsammans. Vi ses!