Konst på Hallen

FLOW OCH STRÅLAR PÅ HIMLEN

Jag minns känslan från sagostunder i förskoleklass då vår lärare läste bok och vi samtidigt fick sitta och måla. Jag minns bildlektionerna på mellanstadiet där vi fick lyssna på radion och måla helt utan prestation med vilket material vi önskade.

När jag var 25 år började jag måla igen, då mest små motiv med svart bläck. När jag var 27 år och fick mitt första barn började jag måla med färg, främst akryl men provade även olja. Jag gjorde precis som förr, lyssnade på musik eller hade en serie i bakgrunden och bara lät penseln eller annat redskap tala för mig. Det som hängt med hela tiden är att jag inte slutar innan jag känner mig klar. Jag hamnar i ett flow som gör att jag glömmer tid och rum och inte kan slita mig från tavlan innan hjärnan säger ”nu!”. Mina motiv blir oftast solnedgångar eller soluppgångar. Det är något som jag sedan barnsben varit fascinerad av. Hur en himmel kan forma sig, hur solen förändras i färg och hur stålarna förändrar himlen.

Jag heter Jonna Crawford Chabout och är hobbykonstnär. Jag har aldrig gått någon konstutbildning eller kurs, att måla är mitt sätt att fly verkligheten och det här är min första utställning med ett blandat urplock av alla mina tavlor.