Konst på Hallen

Tisdagen den 16 juni presenterar vi utställningen STAD, som är målad av konstnären Viola Lindell. Konsten kommer att vara uppsatt på Hallen under perioden 16 juni till och med 16 juli.

__________________________________________________

Viola skapar på många olika sätt. Oljemålning är ett av de sätt som ligger henne varmt om hjärtat. Hennes stil går att beskriva som färgstark och abstrakt med föreställande inslag. I den här utställningen utforskar hon staden som motiv.

"Jag vet inte varför jag målar. Jag har alltid haft lätt för olika bildspråk och olika sätt att skapa. Det känns som en nödvändighet i mitt liv, då kan jag bara vara. Det kan vara allt från att måla födelsedagskort till att sy, snickra eller på något annat sätt vara kreativ. Att jobba inför utställningar och evenemang sporrar mig. Det känns underbart när en betraktare kan se lite av det jag ser och njuta av det jag skapat."

Viola Lindell är uppvuxen i Halmstad. Där har hon gått i estetprogrammet och konstskola i fem år. Hon har även själv hållit i flera kreativa kurser och workshops.

Varmt välkomna!