Konst på Hallen - Carlos Espinoza

SHOWDOWN WITH THE SPECTER

Vernissage: 17 november kl. 18.00

Carlos Espinoza är en Örebrobaserad konstnär som vill fånga det dammiga och laglösa med gamla västern i contrast med skönheten av mänsklig styrka. Detta gör han genom att studera proportion och komposition av ansikten. Med oljefärg på canvas skapas porträtt av banditer, musiker och nära vänner som inspirerar honom. Detta vill tala till betraktaren som både rått och vackert. Porträtten kan ses som ögonblicksbilder från det förflutna, där ansiktena är slitna av en hård verklighet och ögonen bär på historiens tyngd.

Med rötter ur musikvärlden tar Espinoza inspiration från olika generer, inte minst Ennio Morricone’s music i spaghettiwestern-filmer. Denna musikaliska påverkan återspeglas i verken, där man kan känna pulsen av en dramatisk spansk gitarr som drar igenom målningarna. Espinoza vill förmedla ljuden och rytmen av Västerns hjärta och själ.

Utställningen på Örebro Saluhall heter “Showdown with the Specter”. Den står för den starka frihetskänsla i konstskapande och en uppmuntran till DIY, det är upp till konstnären att finna sin individuella väg. “The Specter” tolkas vara ifrågasättarna.

Instagram: @carlos_ezpinoza