Plocka dina favoriter

Den första oktober är det premiär för två nya restauranger med barer på Örebro Saluhall; PL& bar och kök och Papa Sierra Social club. Vi har träffat Frida och Micke Norman, ägare av Sallad&, som nu utökar med PL&.

Berätta! Vad är det ni ska öppna?

En plockrestaurang! Här ska man ska kunna ta in många smårätter, sitta länge och kombinera som man vill. Tänk tapas, men inte bara spanskt. Här kommer också finnas inslag från till exempel Frankrike och Tyskland. Även en del svenska klassiker kommer dyka upp. Vår kock har erfarenhet från många olika typer av kök och det ska vi ta tillvara på.

Vad kommer finnas på menyn?

Vår populära fredagsplockbricka som vi kört via Sallad& kommer nu att bli live här på PL&. Den har man tidigare endast kunnat köpa med sig hem. Nu när vi kör den på plats har vi möjlighet att komplettera med mer varma komponenter.

Förutom ett brett utbud av plockmat kommer vi också ha hamburgare med massor av goda tillbehör. Du kommer antingen kunna ta in smårätter eller sätta ihop de komponenter du vill till en egen rätt. Vi kommer även ha veckans husman på lunchen. Dessutom supergoda desserter och en specialgjord pralin utformad för oss.

Vad kommer vi att dricka hos er?

Vi kommer att ha en fullt utrustad bar! Det känns jätteroligt att kunna erbjuda gästerna en helhet i och med den. Lokalrostat kaffe från Cozo coffee kommer ha en egen station, det kommer också att ingå på lunchen. Vi gillar verkligen lokala samarbeten sedan tidigare och det är något vi kommer ta med oss även in i PL&.

Hur kommer det sig att det blev just den här typen av restaurang?

När pandemin kom så tog vi fram Pl&brickan på Sallad&. Den blev så himla populär och många frågade om de även kunde äta den på plats. Så på den vägen är det. Många gillar plockmat och vill inte alltid ha en full-size-måltid. Det är härligt kunna njuta av många olika smaker och få nya upplevelser. Dessutom är det prefekt för AW!

Något ni vill tillägga?

Vi tycker att Hallen är the place to be och med PL& kompletterar vi det utbud som finns. Hit kan man komma oavsett om man vill äta med familjen, fira med kollegorna, ta en AW med vännerna eller uppvakta mormor på födelsedagen. Här finns verkligen något för alla smaker och som många säkert vet så kan man handla från vilken restaurang man vill och ändå sitta tillsammans. Hur bra är inte det?

Välkomna på premiären den 1 oktober!