Spanska vibbar i nya baren De Nada

Nu är den igång! Den spanska tapas- och cocktailbaren De Nada i hjärtat av Saluhallen. Här kan du njuta av både klassiska och moderna tapas, sällsynt spanskt vin och välgenomtänkta cocktails.

De Nada betyder ”Ingen orsak” eller ”Var så god” på spanska. Här hittar du en avslappnad bar med kontinental känsla. Som gjord för tapas och vin efter jobbet eller som anhalt för cocktails. Innan middagen, efter middagen eller både och.

I baren träffar du oftast Dennis Anklev, sommeliern vars hjärta klappar för cocktails.  

- Det här är ett ställe för dem som älskar goda smaker. Alla tapas är väl genomarbetade och våra viner är särskilt utvalda för att passa till. Vi serverar uteslutande spanska viner från små producenter och de flesta av dem kan du få på glas.

Dennis har skapat alla cocktails på drinklistan. En av dem är Kalimotxo där inspirationen kommer från en av Spaniens populäraste sommargroggar, nämligen rött vin och Coca-cola. Colan i det här fallet är nedkokad till en sirap och smaksatt med kanel och stjärnanis. Den tillsammans med ljus rom, citron, rött vin och Angostura bitter blir lätt en av höstens favoriter.

Alla tapas serveras på bröd. Ett exempel från menyn är Boquerinos. Det är vita sardeller med aioli, soltorkade tomater och parmesan. Ett annat säkert kort för den som gillar lite hetta är Chistorra. Det är chorizo med harissa, aioli och piquillo som är en spansk inlagd paprika.

Har du inte redan provat De Nada vet du var du ska gå härnäst.

Varmt välkommen!